Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing

Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing
Ontwerp Tuinatelier Herman & Vermeulen

dinsdag 11 juni 2013

Blauwe regen; snoeien doet bloeien

Voor een beschutte en weelderige tuin hebben we een beplantingsplan mogen maken. De wens was meer kleur en meer bloemen. De tuin heeft een prachtige afwisseling van zonnige plekken en diepe schaduw en dat geeft deze tuin een romantische en natuurlijke uitstraling. Achterin stond al een Blauwe regen (Wisteria).

Heel vroeg in het voorjaar, begin maart, zijn de dunne zijtakken weggeknipt tot 2 a 3 ogen van de hoofdtak. En het resultaat is een heerlijk geurende waterval van blauwe bloemen. Eind van de zomer snoei je opnieuw. Dan kort je de dunne twijgen af op ongeveer 15 cm van de hoofdtak. 

De Blauwe regen kan heel oud worden, zorg daarom voor een stevige steun die lang meegaat.


2 opmerkingen:

  1. Het zijn van de mooiste planten die er bestaan. 2 x snoeien wordt meestal aangeraden, ik doe het zelf maar 1x en dit altijd op een rustdag van de Ronde van Frankrijk. Dit jaar honderden bloemen. Ook de hommels zie ik er graag op vliegen. Om mezelf te plezieren, heb ik zopas nog een W. floribunda Macrobotrys aangeplant, de bloemen zouden wel een meter lang kunnen worden. Is dat niet geweldig?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De floribunda Macrobotrys kun je toch geen blauwe regen meer noemen, dat is een blauwe stortbui, een waterval. Wat een kracht! En wat een goed idee om op de rustdag van de ronde van Frankrijk te snoeien, die hou ik er in....

      Verwijderen