Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing

Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing
Ontwerp Tuinatelier Herman & Vermeulen

Werkwijze

In onze tuinontwerpen zoeken we naar balans. Balans in verhoudingen,  tussen steen en groen en tussen rust en beweging. We gaan door met ontwerpen tot we het gevoel hebben dat een ontwerp klopt. Een tuinontwerp klopt volgens ons als de onderdelen zoals paden, terras, gazon, speelplekken en plantborders goed op elkaar aansluiten en als er samenhang is tussen de verschillende onderdelen. Ook proberen we in ieder ontwerp een zekere spanning te brengen. Bijvoorbeeld door een klassieke tuinindeling met veel ronde lijnen te doorbreken met bijvoorbeeld een schuin geplaatste rechte verhoogde grassenborder of contrasten op te zoeken in kleuren en materialen.

Op onze website zijn veel van onze ontwerpen of groene initiatieven te zien. Hieronder een kleine selectie. Deze selectie zal zo nu en dan worden ververst.

Voor een gezin in Soest hebben we een ontwerp gemaakt voor een vurige en eetbare voortuin. Deze voortuin ligt op het zuidwesten. Slingerpaden met schelpen brengen bewoners en bezoekers langs geurige kruiden, bloemen en groenten naar de voordeur of naar de deur van de aanbouw/praktijkruimte. Dit ontwerp is gebaseerd op Feng Shui principes.
Herman & Vermeulen zijn twee van de vijf initiatiefnemers van de Hooidrift Bloementuin. Deze tuin in Rotterdam west wordt onderhouden door buurtbewoners die er elke maand gezamenlijk werken. Naast bloemen, grassen en fruitbomen verbouwen buurtbewoners er groenten in "makkelijke moestuinbakken".


gezamenlijke tuin tuinatelier herman & VermeulenVoor de tuin van een gezamenlijk appartementencomplex in een oude school is in overleg met de bewoners gekozen voor een eilandenstructuur. Het voormalige schoolplein was volledig bestraat met 30X30 tegels. Tussen de eilandborders is ruimte om te lopen, zitten en spelen. Link naar de gezamenlijk tuin 'De Omscholing'.

romantische tuin Tuinatelier Herman & vermeulen De sfeer van de tuin is romantisch, verborgen en natuurlijk. Deze sfeer willen we versterken door het toevoegen van planten die meer kleur geven aan de tuin.
Nieuwsgierig hoe beplantingsplan er nu uit ziet? LINKJE

schaduwtuin Tuinatelier herman & VermeulenDe tuin is een goed onderhouden, grotendeels bestrate tuin waar de zon doorheen wandelt maar op geen enkele plek lang blijft staan. Door een aantal verrijdbare plantenbakken te plaatsen kan de tuin veel winnen aan groen en kleur, maar toch flexibel blijven in gebruik.


tuin voor tienersWat doe je met de tuin als de kinderen te groot worden voor de zandbak en de schommel? Dat was de vraag die Herman & Vermeulen voorgelegd kregen. Voor een Rotterdamse familie ontwierpen zij een tienertuin; een tuin waar de opgroeiende kinderen kunnen spelen, hangen, kletsen en vuurmaken.
Link naar de tienertuin

feng shui tuin tuinatelier herman & Vermeulen
Voor een familie in Soest hebben we achter het huis een plek ontworpen om tot rust te komen. Door gebruik te maken van vloeiende lijnen, rustige kleuren en aardse materialen zoals steen en hout. De familie eet graag uit eigen tuin dus hebben we gezorgd voor eetbare beplanting. Dit ontwerp is gebaseerd op Feng Shui principes.


2 opmerkingen: