Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing

Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing
Ontwerp Tuinatelier Herman & Vermeulen

donderdag 28 november 2019

Romantische, natuurlijke bloementuin

Hoe maak je van een donkere, dichtbegroeide tuin een hof vol bloemen en kleur in ieder seizoen? Dat was de uitdaging bij deze volkstuin aan de rand van Rotterdam.



De sfeer van de tuin is romantisch, verborgen en natuurlijk. Deze uitstraling willen we versterken door het toevoegen van bollen en planten die meer kleur geven aan de tuin, ieder seizoen weer.

 

Lenteborders

 

In de lente bloeien verschillende tulpen tussen de vergeet-me-nietjes. Ook de natuurlijk ogende boshyacint kleurt de tuin blauw.


Allium maakt de verbinding tussen de lente- en de zomerbloeiers. Ze combineren goed met natuurlijke weefplanten als Akeleien en korenbloem.

 

Zomerborder

 

Grote fruitbomen filteren het licht. In de halfschaduw komen roze poederkleuren van het Zeeuws knoopje (Astrantia) en het vingerhoedskruid (Digitalis) mooi uit. Over een takkenwal groeit clematis samen met de voor schaduw geschikte klimroos 'New Dawn'. In een romantische natuurlijke tuin mag een blauwe regen of Wisteria natuurlijk niet ontbreken.


Herfstborder

 

In de nazomer en de herfst vlamt deze border op met oranjerode kleuren van Crocosmea, het prachtige zonnekruid Helenium 'Moerheim beauty' en de onvermoeibaar bloeiende Rudbeckia, dit zijn ideale nazomerbloeiers. Ook asters en het lang doorbloeiende ijzerhard Verbena bonariensis passen hier goed bij.



Wil je ook graag meer kleur in je tuin en bloemen in ieder seizoen? Neem dan eens contact met ons op.
Tuinatelier Herman & Vermeulen geeft tuinadvies, maakt tuinontwerpen en beplantingsplannen. 
Ook begeleiden wij de aanleg van uw tuin. Onze website vind je hier: hvtuinontwerp.nl/

Martine Herman        06 43018877
Marilene Vermeulen  06 42345438

2 opmerkingen: