Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing

Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing
Ontwerp Tuinatelier Herman & Vermeulen

woensdag 28 augustus 2013

Plukbloemen uit eigen tuin

Augustus is oogstmaand. Overal kun je nu bramen plukken, de pruimen hangen aan de boom te rijpen, de tomaten kleuren en de aardappels kunnen uit de grond. Maar niet iedereen heeft tijd, zin en ruimte voor een moestuin of een boomgaard. In plaats van groente en fruit kun je ook bloemen uit eigen tuin oogsten.

Welke planten zijn hiervoor het meest geschikt? De soorten die meer bloemen gaan maken naarmate je meer plukt. Hieronder vallen de meeste eenjarige zoals Cosmea en Lathyrus (Siererwt). De topper onder de snijbloemen is natuurlijk de Dahlia, die is onuitputtelijk.

Niet iedere bloem doet het even goed in een vaasje, sommige bloemen verleppen snel of vallen uit. Van dit boeket heeft de Helenium 'Moerheim Beauty' het langst gestaan samen met de Verbena bonariensis (IJzerhard). Meer inspiratie opdoen? Kijk eens op onze website.6 opmerkingen:

 1. Oh, mooi. Jullie moogt best even langskomen met een bosje, dan jok ik wel even over mijn werkelijke verjaardag ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn Madame is ook een echt bloemenvaasjes Mme, maar dat had je al gezien zekers ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de prachtige bloemen uit jullie hof, ik ben ook erg onder de indruk van de bessentaarten en ijsjes...

   Verwijderen
 3. prachtig Jullie passie ! Ik deel hem! net een leuke post geplaatst op mijn facebook over jullie! https://www.facebook.com/pages/Moods-by-Sarah/271596122866607

  BeantwoordenVerwijderen