Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing

Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing
Ontwerp Tuinatelier Herman & Vermeulen

dinsdag 20 oktober 2015

Bollen in bakken

Het is weer tijd om bloembollen te planten. Ieder jaar zie ik er weer tegenop; in de miezerregen op mijn knieën door de tuin, kuiltjes hakken in de dichte kleilaag. Als ik de foto's bekijk van de explosie aan kleur in de lente dan weet ik dat ik ook dit jaar weer aan de slag ga.

Je kunt het jezelf ook makkelijk maken, door de voorjaarsbollen in emmers en bakken te plaatsen. Wat winterviolen erbovenop maakt het helemaal af. Deze bak is onderdeel van een beplantingsplan voor een romantische bostuin.


Wees niet kieskeurig; iedere bak, emmer of afwasteil met een paar gaatjes onderin is geschikt.


Door de bollen in lagen te poten passen er meer in. De grootste bollen eerst, laagje aarde erop en dan de volgende laag. 


De witte tulpen zijn Tulipa Fosteriana Purissima, de narcissen botanische Minnow, witte hyacinten, blauwe druifjes en een onbekende gele tulp.


7 opmerkingen:

 1. Gelukkig viel het weer mooi, en wat een mooie potcombinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mee natuurlijk... alleen klei valt helaas nooit mee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw het resultaat is inderdaad prachtig! Ik heb helaas geen tuin, maar wel een balkonnetje. We hebben op ons hele balkon vloertegels liggen, maar willen het wat vrolijker maken. Is de ondergrond echt belangrijk als wij ook in onze potten zulke mooie lente bloeiers willen planten? Ik begrijp dat er gaten aan de onderkant moeten zitten, maar maakt het dan dus uit of daar vloertegels liggen of aarde?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Michelle, juist voor een balkon is dit de ideale manier. Er hoeft zeker geen aarde onder de pot. Zet de potten wel bij voorkeur op een schaal of bord zodat je het water opvangt als je water geeft. Je wilt natuurlijk geen waterballet. Ik wens je een hele kleurrijke lente op jullie balkonnetje!! stuur je ons een foto tegen die tijd?

   Verwijderen
 4. Wauw het resultaat is inderdaad prachtig! Ik heb helaas geen tuin, maar wel een balkonnetje. We hebben op ons hele balkon vloertegels liggen, maar willen het wat vrolijker maken. Is de ondergrond echt belangrijk als wij ook in onze potten zulke mooie lente bloeiers willen planten? Ik begrijp dat er gaten aan de onderkant moeten zitten, maar maakt het dan dus uit of daar vloertegels liggen of aarde?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een bloembollen lasagne is inderdaad heel leuk in potten. Nog een ideetje: een slingerrand met div. soorten bloembollen door elkaar langs je terras.
  Zie post op mijn tuinblog:
  http://tuinhappy.nl/bloembollenmix/

  BeantwoordenVerwijderen