Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing

Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing
Ontwerp Tuinatelier Herman & Vermeulen

zondag 1 januari 2017

Winterbloeiende prunus

Juist nu het koud en kaal is valt de winterbloeiende sierkers extra op. De Prunus subhirtella Autumnalis bloeit nu. Er zijn sierkersen met witte en met roze bloemen. 
Een goede plek voor winterbloeiers is dicht bij de entree zoals hier bij dit prachtige herenhuis aan de Heemraadssingel in Rotterdam. Niet alleen de bewoners kunnen iedere dag genieten van de bijzondere bloesems, ook voorbijgangers draaien hun hoofd nog eens om. Het is een grote boom en daarom niet voor iedere tuin geschikt. Des te fijner is het om ook te kunnen genieten van monumentale bomen in andermans tuin. Deze steenvrucht maakt gebruik van de wind voor de bestuiving. Het is dus een voordeel om te bloeien voordat er blad aan de boom zit. Toch komen er bijna geen vruchten aan deze sierkers.


Wil je ook een mooie winterbloeier naast de voordeur? Denk dan eens aan de Viburnum bodnantense 'Dawn', de wintergroene en winterbloeiende Viburnum tinus of de toverhazelaar (Hamamelis). Jaloersmakende exemplaren staan beschreven en gefotografeerd op de blog van Ludo Rutten; Muggenbeet.

2 opmerkingen:

  1. Deze Prunus heeft lang op mijn lijstje gestaan, maar heeft het moeten afleggen tegen een Magnolia. Je kan niet iedere boom in je tuin planten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Absoluut! hoe groot je tuin (of portemonnee) ook is, je zal keuzes moeten maken...en ik snap je keuze voor de Magnolia.

    BeantwoordenVerwijderen