Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing

Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing
Ontwerp Tuinatelier Herman & Vermeulen

zaterdag 21 oktober 2017

Geveltuin of pottenborder

Vanmorgen bekeek ik lichtelijk jaloers de pottenborders van de Deense bloemist Claus Dalby. Iedere vijf of zes weken maakt Dalby een prachtige pottenborder op kleur op de stoep voor zijn huis. En toen ik bij het opruimen ook nog eens een stapel lege oude potten tegenkwam ben ik naar het tuincentrum gereden om mijn eigen pottenborder te maken. Een paar uur later is dit het resultaat.


Ik heb gekozen voor roodbruine kleuren met wat rood en roze. 


Leliegras (Liriope muscari 'Ingwersen') met wolfsmelk (Euphorbia martinii) en duizendknoop (Persicaria amplex. 'Blackfield'). 


Schoenlappersplant (Bergenia 'Winterglut') en verschillende soorten purperklokje (Heuchera) en Ijzerhard (Verbena bonariensis 'Lollipop').Herfstanemonen met lampenpoetsersgras (Penisetum alopecuroides 'Hameln').


Met vooraan het Japanse bloedgras (Imperata cylindrica 'Red Baron').


Om wat hoogte te maken heb ik het vingergras of Panicum virgatum 'Heavy Metal' neergezet en voor wat extra kleur de redelijk winterharde bellenplant (Fuchsia magellanica gracilis). Voor kleur in de winter heb ik Helleborus orientalis geplant. En nu maar hopen dat de plaatselijke straatschoffies de planten en potten laten staan.2 opmerkingen:

  1. Ziet er erg leuk uit, die potten. Ik hoop met je mee, betreffende de schoffies.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, ik zal binnenkort een update geven..of het er nog in staat

      Verwijderen