Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing

Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing
Ontwerp Tuinatelier Herman & Vermeulen

dinsdag 16 juli 2013

Begroeiing takkenwal

Vorige herfst hebben we een beplantingsplan gemaakt voor een volkstuin aan de rand van Rotterdam. De wens was meer kleur en bloemen. Dit jaar zijn we stapsgewijs, per border, de idee├źn aan het uitvoeren. Een van de onderdelen uit het ontwerp is het laten begroeien van een al wat oudere takkenwal. Kijk voor het hele plan op onze website.


We hebben gekozen voor een combinatie van doorbloeiende klimrozen en Clematis. Voor de Clematis pasten we Clematis 'Durandii' (bloei juni-augustus), Clematis alpina (mei) en Clematis 'Purpurea Plena Elegans' (juni-september) toe.

Voor de klimrozen hebben we gekozen voor de Rosa 'New Dawn' (bloei juni-oktober) en de Rosa 'Pink Candy' (juni-oktober). Voor de rozen was het belangrijk dat ze het in de halfschaduw goed zouden doen.

De tere kleuren van de rozen contrasteren prachtig met het oude hout van de takkenwal. Dit geeft een romantische en natuurlijke sfeer. Aan de voet van de rozen staat Campanula latifolia var. macrantha. Deze klokjesbloem staat ook graag in de schaduw of halfschaduw en heeft het prima naar zijn zin in de humusrijke grond.Rosa 'Pink Candy'
Rosa 'New Dawn'
Tegen de takkenwal
Cadeautje.......Papaver rhoeas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten