Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing

Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing
Ontwerp Tuinatelier Herman & Vermeulen

woensdag 3 juli 2013

Kleur in de najaarsborder

In deze romantische tuin plaatsten we in een van de borders planten met vlammende oranjerode tinten. Naast het bronskleurige gras Rode Zegge (Carex buchananii 'Red Rooster') staat een prachtige Japanse Esdoorn (Acer 'Redwine').

In het voorjaar is het jonge blad oranje en dit verkleurt in de zomer naar geel en frisgroen. In de herfst kleurt deze toverbal weer naar oranje. Aan de voet van de Esdoorn staat het Purperklokje (Heuchera micrantha 'Palace Purple') met chocoladekleurig blad.

De spirea Astilbe 'Fanal' heeft donkerrode bloemen. Het mooie aan deze plant is dat de bloemstengels ook rood zijn en daardoor mooi afsteken. In het voorjaar is het eerste blad van deze Astilbe bronskleurig.


Een echte kleurknaller is de Helenium 'Moerheim Beauty'. Het bolstaande hart is bruin met geel en daar omheen hangen de oranje bloemblaadjes als een vrolijk jurkje. De naam komt van de kwekerij Moerheim bij Dedemsvaart, de kwekerij van de ouders van Mien Ruys. Rond 1930 werd ze daar hoofd tuinarchitectuur, ontdekte deze Helenium en gaf er deze naam aan.1 opmerking:

  1. De Moerheim Beauty is inderdaad een echte zomerknaller. Doet het hier heel wat beter dan de Echinacea. Herkomst is fijn om te weten.

    BeantwoordenVerwijderen