Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing

Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing
Ontwerp Tuinatelier Herman & Vermeulen

woensdag 21 augustus 2019

Stadstuin met kleurige bladplanten

Deze groene stadstuin ligt in een drukke stadswijk. De wens voor deze tuin was om een plek te creëren waar je de hectiek van alledag even achter je kunt laten en waar je je helemaal kunt terugtrekken in het groen.

De familie had inspiratie opgedaan tijdens mooie reizen. De vraag was dan ook om dit terug te laten komen in de tuin; door het toepassen van planten met kleurig blad, bamboe en grassen. Uiteraard is de waardevolle bestaande beplanting zoveel mogelijk behouden zoals de karakteristieke sierkers.


Het terras van Schellevis betonbanden loopt over in een pad van dezelfde tegels. Het pad moest goed beloopbaar en voldoende breed zijn, ook vanwege (groot)ouders die wat minder goed ter been zijn.


Bij het terras is een combinatie gemaakt van moderne, stoere betontegels met meer klassieke gebakken klinkertjes. Deze passen bij de kleur van de bakstenen van het huis.


Het achterste gedeelte van de tuin is iets afgeschermd door middel van een laag zitmuurtje van gestapelde, hergebruikte stoeptegels. Deze hoefden dan ook niet meer door het huis te worden afgevoerd.
 De gevlochten wilgentenen schutting aan de achterzijde versterkt het natuurlijke karakter van tuin.


In het achterste gedeelte nemen niet woekerende bamboe en hogere grassen het zicht op de tuin weg zodat dit een fijne plek is om lekker in de hangmat te kunnen liggen.

De overwegend warme kleuren in deze tuin komen vooral van gekleurde bladplanten zoals Heuchera en Nandina. In de herfst zal de verkleurende kardinaalsmuts of Euonymus nog voor een extra kleurexplosie zorgen samen met paarse besjes van de Callicarpa.


Is je tuin een bende en wil jij ook een tuin waar je je even helemaal kunt terugtrekken uit de hectiek van alledag? Neem dan contact met ons op. Stuur een mailtje naar tuinatelier@hermanvermeulen.nl.
Of bel 06 43018877 (Martine) of 06 42345438 (Marilene). Wie weet kunnen we met een advies, een beplantingsplan of een tuinontwerp iets voor je betekenen.

Wil je meer tuinontwerpen bekijken? Ga dan eens naar onze website.

3 opmerkingen:

 1. Mooi ontwerp. Die stapelmuurtjes vind ik ook erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Wat zijn de afmetingen van de Schellevis tegels?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Sarai, de tegels in deze tuin zijn een meter lang en 25 cm breed. Groet!

   Verwijderen