Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing

Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing
Ontwerp Tuinatelier Herman & Vermeulen

vrijdag 9 juni 2017

Salvia nemorosa of bossalie

Salvia of bossalie is een sterke plant die het in veel tuinen heel goed doet. Toch ben ik in mijn eigen tuin aardig wat exemplaren kwijtgeraakt. Zonde, want het is zo'n aantrekkelijke plant in de border.


Salvia kun je goed combineren in een gemengde border, zoals hier met kattenkruid, Nepeta en de eenjarige slaapmutsjes (Eschscholzia californica).Salvia is vooral mooi als je ze in groepjes plant, ongeveer 7 per vierkante meter, ze bloeien lang, vanaf juni. Als je ze na de eerste bloei terugknipt krijg je een tweede bloei, tot in september.


Ook heel mooi is Salvia in combinatie met vrouwenmantel of Alchemilla mollis. Ze houden van zon, niet te veel nattigheid en een plaatsje voorin de border, eigenlijk dus helemaal geen bosplant zoals de naam doet vermoeden (amorosa=liefhebben en nemus=bos)


Bijen, hommels en vlinders zijn in ieder geval dol op deze plant vol nectar. Een mooie sterke soort is de Salvia nemorosa 'Caradonna', deze heeft ook een mooie donkere steel.

Kijk voor meer tuinstijlen op onze website.  Interesse voor een beplantingsplan of advies? Hier kun je ons vinden.

1 opmerking:

  1. Hier durft hij ook te verdwijnen, om dan pas in juli bovengronds te komen of zo... Mooi eplant wel. Ik ga nu eens Salvia sylvaticum proberen in de plaats

    BeantwoordenVerwijderen