Het meest opvallende aan de Japanse wijnbes zijn de stekels. Zeker met wat tegenlicht zie je een zee aan rode klierharen en stekels. Dit maakt het plukken van de vruchtjes een spannende onderneming, al snel hang je met je kleding of je huid in de struik.
Na de oogst kun je de scheuten die vrucht gedragen hebben bij de grond afknippen. Dat is ook een goed moment om de andere scheuten op te binden en te leiden langs draden of de schutting. Je hebt er met het plukken veel baat bij als de lange scheuten overzichtelijk langs draden zijn gespannen; het is geen pretje om met je handen diep de struik in te gaan. De lange scheuten kun je dan ook wat inkorten.
De plant kan in de zon staan, maar hier staat de Japanse wijnbes in de schaduw en de besjes rijpen prima. Het is heel makkelijk om de plant te stekken. Op deze blog staan prachtige close ups van de vruchtjes en de beste tip om ze eten: met een bolletje ijs!
Absoluut een lekkernij.
BeantwoordenVerwijderenZe zijn heerlijk, elke dag oogsten we nu een flinke portie voor in de yoghurt.
BeantwoordenVerwijderenBij ons groeit hij tegen de schutting. Regelmatig vinden we scheuten of zaailingen elders, die we weg kunnen geven. Bij ons ook geen vogelvraat of wat voor problemen dan ook. Een heerlijke, ongecompliceerde bes.
Hartelijke groet, Zem.
Hier staan ook al stekken in potjes te wachten op een plekje, ik vind stekken en zaailingen zulke leuke cadeautje. Groet! Martine
VerwijderenWanneer kom je een stekje brengen? ;)
BeantwoordenVerwijderenOnze besjes stikken van rupsjes.
BeantwoordenVerwijderen