Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing

Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing
Ontwerp Tuinatelier Herman & Vermeulen

zaterdag 28 september 2019

Besloten binnentuin in Dordrecht

Voor dit woonproject van 36 nieuwbouwwoningen hebben we een besloten binnentuin ontworpen in opdracht van woningcorporatie Woonbron. We kozen voor heldere vormen, een duidelijke structuur en stoere materialen en combineerden dit met weelderige en afwisselende beplanting.


Bewoners kunnen een rondje lopen langs de verschillende bloemenborders en een fruitlaantje. De muurtjes langs de verhoogde borders zorgen voor informele zitplekjes. Ook is er een centrale plek onder de dakbomen voor etentjes en feestjes.
Het beplantingsplan is weelderig, met verschillende bomen, heesters, siergrassen en kleurige vaste planten. Begin 2018 is de bewonerstuin vakkundig aangelegd door Weverling Groenproviders.


Tot laat in de herfst zijn er bloeiende planten en grassen in de tuin. Op het fruitlaantje staan verschillende bessenstruiken en een aantal sierpeertjes zorgt in de herfst voor veel kleur.
Tussen de vaste planten en grassen zorgen meerstammige solitairen voor afwisseling in hoogte.


De planten trekken vlinders en bijen aan en er is in het beplantingsplan rekening gehouden met schaduwrijke gedeelten.


Juist door de heldere structuur en stevige vormen kan de beplanting heel los en afwisselend zijn, zonder dat de tuin rommelig oogt.Bent u ook op zoek naar een ontwerp of advies voor een gezamenlijke bewonerstuin die overzichtelijk is en onderhoudsvriendelijkheid combineert met een weelderige en natuurlijke beplanting? Neem dan contact met ons op door te mailen naar: tuinatelier@hermanvermeulen.nl

of bel:
06 430 18877 (Martine Herman) of
06 423 45438 (Marilene Vermeulen)

Meer projecten bekijken? Bezoek dan onze website: https://hvtuinontwerp.nl/3 opmerkingen:

  1. is geweldig, aangelegd in 2018 toen al de moeite waard, nu 2019(ondanks droogte) mooie bloeiende planten en ziet er behoorlijk volwassen uit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig dit mooie planten en aangelegd proficiat

    BeantwoordenVerwijderen