Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing

Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing
Ontwerp Tuinatelier Herman & Vermeulen

vrijdag 20 september 2019

Natuurlijke stadstuin in Rotterdam

De wensen voor deze stadstuin in een drukke wijk in Rotterdam waren: genieten van het buitenleven, beetje hangen, organische vormen, natuurlijke materialen, een waterelement, de bestaande tafel en stoelen behouden, veel kleur en een vrolijke mix.


Dus combineerden we lekker contrasterende kleuren zoals oranje en paars. En zorgden we voor beplanting die een ongedwongen sfeer uitstralen.


Met een zitmuurtje van natuurlijke materialen creëerden we hoogteverschillen. In een tuin met bescheiden afmetingen geef je zo wat meer spanning en diepte aan de tuin. De schutting is gemaakt van gevlochten kastanjehout.


De bestaande tafel en krukjes gaven we een plek in het ontwerp. En natuurlijk kan er in deze tuin lekker gehangen worden.


Een waterelement, hoe klein dan ook, zorgt voor leven in de tuin.Halfverharding zoals grind of schelpjes geven een natuurlijke en ongedwongen uitstraling.Grassen, vaste planten en eenjarigen zorgen voor kleur in ieder seizoen van het jaar.
Deze tuin is aangelegd door Wouter van Santen van Biotoop tuinen.

Is jouw stadstuin een stenige vlakte zonder insecten, vlinders en buitenleven? Neem dan contact met ons op. Stuur een mailtje naar tuinatelier@hermanvermeulen.nl.

Of bel 06 43018877 (Martine) of 06 42345438 (Marilene). Wie weet kunnen we met een advies, een beplantingsplan of een tuinontwerp iets voor je betekenen.

Wil je meer van onze tuinontwerpen bekijken? Ga dan eens naar onze website.Geen opmerkingen:

Een reactie posten