Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing

Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing
Ontwerp Tuinatelier Herman & Vermeulen

zondag 13 maart 2016

Voorjaar in een vaasje

De lente zit weer in de lucht. De lucht is blauw en de temperatuur komt overdag boven de tien uit. Het is heerlijk om weer een beetje in de tuin te rommelen. De composthopen zijn omgezet, de vlinderstruiken en de rozen zijn gesnoeid en het gras is voor het eerst gemaaid.


Ongeduld

In het voorjaar is de tuin nog zo heerlijk overzichtelijk en er is nog weinig onkruid. Aan alles voel je dat het straks weer losbarst; de tulpen, de bloesems. Soms kan ik de bollen wel uit de grond kijken. Ongeduldig als ik ben, knip ik op onopvallende plekken bloesemtakken af en zet ze binnen in een vaasje. De kale takken met knoppen zullen in huis heel snel opengaan.

Kersenbloesem

Heel mooi in een vaas is bijvoorbeeld kersenbloesem. In Japan is kersenbloesem of sakura heel belangrijk. Het staat symbool voor de vergankelijke schoonheid van het leven. In Japan heeft het een diepe spirituele betekenis; het leven is kort, kwetsbaar en betrekkelijk en ieder moment zou je bewust moeten zijn van de schoonheid ervan.

Prunus cerasifera 'Nigra'


Magnolia

De magnolia is ook een goed voorbeeld van kortstondige en kwetsbare schoonheid. Sommige mensen willen geen magnolia in de tuin omdat de bloei zo kort is. Anderen kunnen zich een lente zonder magnolia niet voorstellen. Magnoliaknoppen zijn gevoelig voor harde en koude wind. Een koude oostenwind kan de knoppen beschadigen en het gevolg is een boom met bruine hangende bloemen.



Maar zover is het gelukkig nog niet. De magnoliatakken staan nu nog te pronken in huis.



Magnolia en kersenbloesem (prunus) passen goed in een tuin die is gebaseerd op Feng Shui principes. Meer lezen over het toepassen van Feng Shui in de tuin? Lees meer op onze website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten