Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing

Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing
Ontwerp Tuinatelier Herman & Vermeulen

vrijdag 24 oktober 2014

Bollen in laagjes

Geen zin om met dit natte weer op handen en knieën door de tuin te gaan? Of misschien valt het steeds zwaarder om bukkend en kruipend in de tuin te werken. Denk dan eens aan het poten van bollen in oude potten, bakken of een oude vuilnisemmer. Zolang er maar gaatjes in de bodem zitten kan het.Vul een emmer, oude potten of een plantenbak tot 1/4 met een zakje potgrond of tuinaarde. Zet de grootste bollen, zoals hyacinten, op de aarde. De onderkant of de 'kont' van een bol herken je vaak aan een wat plattere vorm en aan een restant van worteltjes van vorig jaar. Kleinere potten kun je op tafel zetten of je pakt er voor het gemak een krukje bij.Strooi vervolgens een laagje potgrond over de bollen zodat ze helemaal bedekt zijn. Plaats nu de volgende bollen, bijvoorbeeld de tulpen, op de aarde. Strooi weer een laagje aarde en plaats bijvoorbeeld narcissen. Nog een laagje en plaats de blauwe druifjes er bovenop. Nog een laagje en plaats de krokussen.

Om het mooi af te maken kun je er nog wat winterviolen bovenop planten. En nu maar wachten tot de bollen hun neuzen boven de grond uitsteken.
Voor mensen met een klein balkon of een plaatsje is dit een manier om straks ook volop van de lente te genieten. Daarnaast is het een leuke overzichtelijk klus om samen met de kinderen te doen, ze hoeven nu niet tussen (en op!) de planten te gaan staan.
1 opmerking:

  1. Ik heb me 'beperkt' tot het échte ter aarde late van véél bollen, een heus monnikenwerkje.Die potten zien er wel leuk uit

    BeantwoordenVerwijderen