Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing

Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing
Ontwerp Tuinatelier Herman & Vermeulen

vrijdag 26 juli 2013

Feng Shui achtertuin

Voor een familie in Soest hebben we achter het huis een plek ontworpen om tot rust te komen; door gebruik te maken van vloeiende lijnen, rustige kleuren en aardse materialen zoals steen en hout.

De familie eet graag uit eigen tuin dus hebben we plek gemaakt voor eetbare beplanting. Dit ontwerp is gebaseerd op Feng Shui principes. Wij hebben ons daarbij laten adviseren door Angelique Slatius van Slatius Feng Shui.

  


De achtertuin ligt op het noordoosten. Een houten vlonder vormt de overgang tussen huis en tuin en naar de houten trap voor het dakterras. Een pad van flagstones loopt met een boog naar de buitenpoort. Op het terras worden de flagstones verder uit elkaar gelegd waardoor een patroon van steen, gras en mos ontstaat. Een rond zitmuurtje schermt het terras af van een border met kruiden, groente, vaste planten en bloemen. Rondom de appelboom staan bollen in het gras. Achter het muurtje ligt de aarde iets hoger, wat zorgt voor reliëf. Kleuren in de achtertuin zijn groen, geel en wit, in mindere mate aangevuld door lila en roze.





Bij deze 'aardse' achtertuin hebben we ook een vurige voortuin ontworpen, kijk hiervoor op onze site:
Het ontwerp is uitgevoerd door Kees van den Broek van PlusKlus. Foto's uitvoering: Kees van den Broek.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen