Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing

Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing
Ontwerp Tuinatelier Herman & Vermeulen

maandag 2 juni 2014

Astrantia of Zeeuws knoopje

Een Zeeuws knoopje is een sieraad met een bol in het midden en daar omheen allemaal kleine bolletjes. De bolletjes liggen in een heel fijn draadwerk. Het schijnt dat dit sierraad genoemd is naar een bloem, de Astrantia, Latijn voor ster.

Astrantia is een hele makkelijke plant voor moeilijke hoekjes. Heb je zware kleigrond in de schaduw? Probeer dan eens de Astrantia. Het mooist is het Zeeuws knoopje in een natuurlijke bostuin met gefilterd licht.Er zijn witte ('Snowstar', 'Sagghy' of 'Alba'), roze ('Rosea' of 'Roma') en dieprode ('Rubra' of 'Rubry wedding') Astrantia's. Ze beginnen nu, in juni, met bloeien en gaan gelukkig nog wel even door.

De Astrantia is best een subtiel plantje en staat mooi met andere planten voor een natuurlijke bostuin zoals Campanula, ruit (Thalictrum) en zilverkaars (Actaea simplex). Op een plek met wat meer zon is de Astrantia ook prachtig met Salvia, Nepeta (kattenkruid) en bronskleurige venkel (Foeniculum vulgare 'Giant bronze'.


De Astrantia's staan in deze tuin: Beplantingsplan voor romantische en natuurlijke tuin


2 opmerkingen:

  1. Het is één van mijn absolute favorieten, en een absolute magneet voor maskerbijen en een aantal kevers die van nectar leven. Er bestaat trouwens ook een dieppaarse variëteit (Star of Beauty) ondertussen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zag prachtige foto's op de blog http://fruitberg.wordpress.com/2013/07/08/astrantia/

      Verwijderen