Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing

Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing
Ontwerp Tuinatelier Herman & Vermeulen

zondag 26 juni 2016

Tuinbezoek | Le jardin de Berchigranges

In de zomermaanden kun je op veel plekken bijzondere tuinen en kwekerijen bezoeken. Ook in de vakantie kom je soms de meest prachtige bezoekerstuinen tegen. Tijdens een vakantie in de Franse Vogezen kwam ik op het spoor van de tuin Le jardin de Berchigranges.

De tuin van Monique en Thierry Dronet is een heerlijke plek om doorheen te dwalen.
De tuin heeft verschillende thema's. De omsloten tuin Jardin des dames bestaat bijvoorbeeld uit vele geurende planten; het ruikt er naar anijs, mint en zelfs naar chocolade. 

Mooi detail is het kleureffect van de berberishaag (zuurbes).

Ook de moestuin is prachtig aangelegd met een slingerend pad en veel afwisseling van kleur en hoogteverschillen.
Bij ieder tuinbezoek doe je weer nieuwe idee├źn op, bijvoorbeeld een slinger van houtstronken met varens en klimop. Op deze foto is dit onderdeel net weer opnieuw aangelegd

 
Een eenmalig bezoek aan een tuin geeft natuurlijk maar een heel beperkt beeld. Juist de afwisseling van de seizoenen maakt een tuin bijzonder. Op hun Facebook pagina laten ze regelmatig mooie actuele foto's zien.
Naast perfect onderhouden borders heeft de tuin ook wildere stukken, met eenvoudige en natuurlijke beplanting, waterpartijen en bloemrijke graslanden. Vooral deze stukken zijn heel sprookjesachtig.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten