Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing

Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing
Ontwerp Tuinatelier Herman & Vermeulen

maandag 23 september 2013

Herfst(tuin)dip

Veel mensen hebben er last van; een herfstdip. Zeker als het koud is, de regen valt en de lucht helemaal grijs is. Het liefst kruip je dan op de bank onder een dekentje. Wat kan helpen is naar buiten gaan (licht) en een beetje beweging. Lekker in de tuin werken is een ideale remedie tegen de herfstdip. 


Maar wat doe je als je niet echt vrolijk wordt van je herfsttuin? Als de vallende bladeren, de geur van vochtige aarde, afstervende bloemen en bedauwde spinnenwebben je niet kunnen opbeuren?

Een oplossing voor deze herfsttuindip is het aanplanten van een herfstborder; een stuk van de tuin dat helemaal opvlamt in de herfst. Mooie planten voor een herfstborder zijn herfstanemoon (Anemone hybrida), ijzerhard (Verbena bonariensis), eenjarigen zoals cosmea, herfstaster, sedum en de prachtige zilverkaars (Actaea simplex).Gelukkig is er nog een remedie tegen herfstdip, één waarvoor je de bank niet af hoeft te komen. Op internet kun je de mooiste en beste bollen bestellen die er zijn. Bestel de bollen in grote hoeveelheden en met verschillende bloeitijden. De bollen worden per post verzonden. Wacht op een mooie zonnige dag en zet ze er met een stevig plantschepje of een bollenpoter in. De bollen kun je ook planten in emmers (met gaatjes onderin), in bloembakken, boomspiegels, in het gras of langs de gevel. Misschien helpt het idee van een kleurig bollenveld in de lente je door de herfst- en winterdip heen.

Wil je hulp bij het bestellen en planten van de bollen? Neem gerust contact op met Tuinatelier Herman & Vermeulen, bijvoorbeeld via onze site, http://hermanvermeulen.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten