Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing

Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing
Ontwerp Tuinatelier Herman & Vermeulen

woensdag 11 september 2013

Tuinklussen in september

De maand september is een goede maand om vaste planten te verplaatsen. Soms staat een plant te droog of juist teveel in de schaduw. Dit is een goede tijd om deze planten een nieuwe plek te geven. De groei is gestopt en de aarde is nog warm genoeg voor de plantwortels om te aarden. Je kunt ze eerst flink terugsnoeien en daarna steek je ze rondom los. Vergeet niet om de plant op de nieuwe plek goed water te geven.


De tomaten en appels kunnen worden geoogst.


De heg is ook gestopt met groeien. Deze kun je voor de winter nog een keer goed knippen. Ook mag de lavendel geknipt worden. Pas wel op dat je niet te enthousiast aan de slag gaat; knip niet tot 'aan het oude hout', ze lopen daar niet meer zo makkelijk uit en bovendien is het niet mooi om de hele winter tegen kale planten aan te kijken.

De bladeren van de druif houden licht tegen en dat is precies wat de druiven nodig hebben om te rijpen. Pluk het blad rondom de trossen weg om ze meer licht en lucht te geven.

Verder is het goed om nog steeds de uitgebloeide rozen weg te halen. De roos kan nog wel een hele tijd door blijven bloeien. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld eenjarige als Cosmea en bij Dahlia's.En als laatste het allerleukste: bollen uitzoeken. In tuinboeken, tijdschriften en internet zijn de mooiste combinaties te vinden. De vroegste bollen zullen al in januari of februari bloeien.

Heb je zelf geen tijd om bollen te kopen en te planten? Neem contact met ons op, bijvoorbeeld via onze site: http://hermanvermeulen.nl/

2 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke appels, krijg er meteen zin in.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De smaak van eigen verse appeltjes is niet te vergelijken met wat je in de supermarkt koopt. Eigenlijk zou er in iedere tuin een appelboompje moeten staan

      Verwijderen