Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing

Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing
Ontwerp Tuinatelier Herman & Vermeulen

dinsdag 17 februari 2015

Krokus

Het gaat beginnen: de lente. De sneeuwklokjes bloeien, de Helleborus komt omhoog en de eerste krokussen staan in bloei. 

Geel, wit en paars
Krokussen zijn nogal makkelijk: je stopt ze in de herfst in de grond of onder de grasmat en daarna komen ze ieder jaar terug. Ze worden vaak in gemengde pakketten verkocht (Crocus vernus): met gele, paarse en witte door elkaar en met streepjes. Deze krokussen hebben nogal grote bloemen en een nadeel daarvan is dat ze na een stevige regenbui plat op de grond liggen en niet meer overeind komen. 


Kleine driekleurige krokus

De boerenkrokus (Crocus tommasianus) is kleiner, subtieler en daardoor natuurlijker. Helemaal niet natuurlijk ogend, maar wel heel mooi is de Crocus sieberi Tricolor. Deze krokus is vooral bijzonder als de bloem nog gesloten is, dan zie je de kleurtekening het best. Uit ieder bolletje ontwikkelen zich meerdere krokussen. De knoppen verschijnen nog voordat het blad zich laat zien. Deze driekleurige krokus kreeg zelfs een award van de Royal Horticultural Society, de RHS.




Muizen eten krokussen


Krokussen groeien in iedere grondsoort en hebben weinig last van plagen en ziektes. Als de krokussen die je van de herfst hebt gepoot niet opkomen, dan zijn ze waarschijnlijk door de muizen opgegeten.

2 opmerkingen: