Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing

Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing
Ontwerp Tuinatelier Herman & Vermeulen

woensdag 4 maart 2015

Bloesemfeest | Peach blossom | Prunus persica

Op 3 maart viert men feest in Japan. Het feest heet Peach Blossom Day of Hinamatsuri. In Japan staat dan de Prunus persica ofwel de perzik- of nectarineboom in bloei. Op deze dag mogen Japanse meisjes vieren dat ze een meisje zijn. Ze doen dit door het huis te versieren met perzikbloesem (Momo no Hana) en door poppen op een rode loper op een trap te zetten.Nachtvorst en bloesem
Voor ons klimaat bloeit de perzikboom eigenlijk te vroeg. De kans dat de rozerode bloesem bij een nacht vorst kapot vriest is groot. Voor vruchten kun je de boom het beste op een beschutte plaats in de tuin of in een kas zetten. De perzik of nectarine is net als de kers, abrikoos en de pruim een steenvrucht die wordt ingedeeld bij de rozenfamilie. 

Takje bloesem in een vaasje
In Japan is men dol op bloesem; na het feest van de Perzikbloesem op 3 maart volgt in april het feest van de Kersenbloesem (Hanami Matsuri). Ook zonder een echte perzik- of kersenboom kun je een bloesemfeestje houden. Gewoon door een takje van een sierkers, sierpruim of kerspruim in een vaasje te zetten. Ook een takje van het amandelboompje (Prunus triloba) zal in huis gaan bloeien. Zo haal je alvast de lente in huis.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten