Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing

Ontwerp gezamenlijke tuin de Omscholing
Ontwerp Tuinatelier Herman & Vermeulen

donderdag 26 januari 2017

English gardens, Wakehurst place
Nu het koud is hier en het tuinwerk zich beperkt tot kleine taakjes, vind ik het heerlijk om tuinfoto's te kijken van de lente en de zomer. Toen geen tijd gehad om ze te sorteren, maar nu een fijne afleiding van de grijze luchten. Deze zomer heb ik enorm veel foto's gemaakt in Engeland, waar ik gelukkig mijn gezin wist mee te slepen naar een prachtige tuin, Wakehurst place, niet ver van onze (volgens dochters veel te primitieve) camping. Voor hen een uitje met wifi, schone wc's en een lekkere tosti, voor mij hemels, want eindeloos veel tuin, teveel voor een dag.


Wakehurst place is onderdeel van Kew gardens en ligt ten zuiden van London, in Sussex. De botanische tuin is enorm, er zijn prachtige waterpartijen, bos met een Himalaya-helling, grote grasvelden met doorkijkjes naar het landhuis en de Millenium seed bank. Bij het landhuis was een ommuurde tuin vol in bloei, het was juli en erg warm. Ik werd enorm vrolijk van de Lathyrus die hier als torentjes in de border waren geplaatst. Deze mensen komen hier vast vaker, zo rustig zitten terwijl je nog zoveel kunt wandelen en zien.


Hoewel zoals altijd in Engelse tuinen alles tot in de details verzorgd was, waren er naast de gladde grasvelden ook wilde weitjes, siergrassen, romantische borders en slordige oevers. Meer mijn liefde, dat weelderige kleurige eindeloze groen met roze en oranje bloemen.


Jongste dochter is met ons meegelopen, ze houdt wel van een wandeling. De oudste wilde wat lezen maar is uiteindelijk toch gaan wandelen. Ze is veel verder gekomen dan wij. Niet afgeleid door het eindeloos fotograferen van weer een mooi plantje. Zoals hieronder: 
Sedum telephium 'purple emperor' en Allium cernuum (Amerikaanse look)


 En hier de primitieve camping, in de zin van gewoon een heel mooi en enorm groot grasveld op een heuvel in het bos met een aantal portable wc hokjes en verder niets. Geen wifi, geen douche, geen receptie, geen nummers of wasruimte. Maar wel enorm veel ruimte (rondje lopen om de camping was drie kwartier) en een eigenaar die elke dag hout komt langs brengen voor de vuurtjes.
Ooit herinneren ze alleen die 33 vuurtjes.1 opmerking:

  1. Leuke borders en die wilde weide onder de hoogstammen.... ziet er idd de moeite uit

    BeantwoordenVerwijderen